Vyhledávání

 

Školní jídelna

2018/2019

PŘIHLÁŠKA KE ŠKOLNÍMU STRAVOVÁNÍ 

 

Odhlašování / změna  objednaných obědů z 1 na 2

- Obědy je možné odhlašovat (den předem do 13:30 hod)

- Obědy č. 1 je možné měnit na č. 2 pouze v předcházejícím týdnu (do pátku 13:30 hod)

- V přehledu objednávek je možné sledovat, který oběd je objednán a zda dítě oběd odebralo.

 


Projekt Ovoce a zelenina do škol a projekt Mléko do škol 2018/2019:

Všichni žáci obdrží 1x za 14 dnů (středa, čtvrtek) mléko, mléčný výrobek, ovoce nebo zeleninu. Pokud to nesní ve škole, musí si vzít domů.


 

 

 


 

 

Od 13.12.2014 je školní jídelna povinna podle směrnice 1169/2011 EU uvádět, zda jsou v uvařených jídlech tzv. alergeny.

Seznam alergenů je vyvěšen vedle jídelníčků a u pokrmů jsou zapsány čísly.

Alergeny jsou látky, které vyvolávají zdravotní potíže do 60 min po požití.

1.       Obiloviny, obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda) a výrobky z nich

2.       Korýši a výrobky z nich

3.       Vejce a výrobky z nic

4.       Ryby a výrobky z nich

5.       Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6.       Sójové boby a výrobky z nich

7.       Mléko a výrobky z něj

8.       Skořápkové plody (mandle, ořechy lískové, vlašské....)

9.       Celer a výrobky z něj

10.   Hořčice a výrobky z ní

11.   Sezamová semena a výrobky z nich

12.   Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10mg/kg nebo 10mg/l

13.   Vlčí bob a výrobky z něj

14.   Měkkýši a výrobky z nich

 

 

Iveta Bechná

 

Vedoucí ŠJ ZŠ Zašová

Tel. 571634057

Mob. 604139058

 


 

 

 

Finanční normativ na nákup potravin

dle  vyhlášky č. 463/2011 Sb. 

 

Žáci jsou zařazeni dle věku, který dovrší v následujícím školním roce do 31.srpna:

 

7-10 let                23 Kč

11-14 let              25 Kč

15 a více let          27 Kč

„Cizí“ strávníci       52 Kč

 

Ceny jsou platné od 1. 4. 2019


 

 

 

Výživa dětí

 

Výživa má velký vliv na vývoj dětí.

Spolu s pohybem a spánkem pomáhá posilovat imunitu a odolnost proti nemocem nejen v době růstu, ale i v době dospělosti (kardiovaskulární nemoci, klouby, nádorová onemocnění, diabetes apod.)

 

Stravování dětí by mělo být pestré. Organismus potřebuje jak maso, mléko, mléčné výrobky, vajíčka, ryby, luštěniny, tak  přílohy, jako brambory, rýže, těstoviny i knedlíky, pečivo (bílé i celozrnné) kvalitní tuky (rostlinné i živočišné), nejzdravější ze všeho je ovoce a zelenina (minerály a vitamíny) /ta ovšem nesmí být nahnilá, když je špatná i malá část, musí se vyhodit celý kus!/ Potraviny bychom měli střídat, nic nepřehánět, jakákoliv jednostrannost škodí. Nejzávažnější je konzumace velkého množství cukru, tuku a soli.

Na pití je nejzdravější voda a málo slazené čaje nebo ředěné džusy.

 

Dítě by mělo jíst pravidelně, 5x denně, převážně čerstvou stravu, tj. čerstvá zelenina a ovoce a vařené jídlo. Důležité je nevynechávat snídaně, jelikož tělo potřebuje po spánku energii. Dítě by mělo mít snídani a svačinu v takovém množství a v takové době, aby snědlo oběd.

 

V naší školní jídelně se snažíme vařit dětem pestře, z čerstvých a kvalitních potravin, v hygienicky nezávadném prostředí.

 

Více informací na www.vyzivadeti.cz  nebo  www.hravezijzdrave.cz

 

 

Iveta Bechná, vedoucí ŠJ ZŠ Zašová

 

 

 

PŘIHLÁŠENÍ
 
jméno: 
heslo:
 
Zapomněli jste heslo?
 
FOTOGALERIE